Cabinet Ginecologie Ploiesti – Depistare malformații fetale

Depistare malformații fetale congenitale

Ce sunt malformațiile congenitale?

O malformație congenitală (numită și defect din naștere) este o afecțiune care poate apărea în cursl sarcinii. Acestea pot fi minore sau severe și pot afecta aspectul fizic, funcționalitatea organelor interne, dezvoltarea fizică și psihică a nou-născutului.

Cele mai multe defecte congenitale se pot identifica încă din primele luni de sarcină, atunci când structurile fetale sunt în formare. Unele defecte pot fi minore, în timp ce altele necesită intervenții medico-chirurgicale și tratament pe termen lung.

Malformațiile congenitale severe constituie cauza principală a decesului infantil în lume, reprezentând peste 25% din cauzele deceselor în primele zile de viață.

Malformațiile congenitale pot fi:

  • determinate prenatal
  • diagnosticate la naștere
  • manifestate clinic neonatal/mai târziu în primele 3 luni de viață

Care sunt cauzele malformațiilor congenitale?

Aceste anomalii vin pe fondul câtorva factori specifici:

  • Factori genetici
  • stilul de viață al părinților
  • Expunerea la anumite medicamente sau substanțe toxice
  • Infecții în timpul sarcinii
  • Combinații ale factorilor de mai sus

Cu toate acestea, cauzele exacte ale anumitor malformații congenitale rămân încă necunoscute.

Anomaliile congenitale pot fi depistate din timp, încă în primul trimestru de sarcină dacă monitorizarea sarcinii este efectuată corespunzător.

eco150

Alege ChicMed

Avansul tehnologic în domeniul ecografiei, studiile avansate în domeniul anatomiei fetale au dus la creșterea ratei de depistare a unei multitudini de anomalii fetale, încă din primul trimestru de sarcină.

La ora actuală, specialiștii noștri ChicMed au pregătirea și resursele tehnologice necesare pentru depistarea precoce și tratamentul terapuetic în cazul malformațiilor congenitale.

Beneficiază de profesionalismul medicilor noștri specialiști!

Solicită o programare la clinica ChicMed! Vei avea parte de implicare, profesionalism și echipamente de ultimă generație.
Avem grijă de sănătatea ta!