Planificare familială și contracepție

Din fericire, la ora actuală există metode de contracepție mai multe ca oricând. De aceea, echipa noastră vă poate ajuta în alegerea corectă și potrivită fiecărui cuplu in vederea obținerii rezultatelor dorite de către parteneri.

Ce metode contraceptive există?

Metodele contraceptive existente la ora actuală funcționează prin  mecanisme de acțiune diferite. Așadar, sunt disponibile metode hormonale/non- hormonale, cu durată scurtă/lungă de acțiune și temporare/permanente.

Unele metode contraceptive pot fi administrate sub formă de pastilă, injecție ori se prezintă sub forma unui dispozitiv ce va fi inserat intrauterin. Acestea pot funcționa prin modificarea statusului hormonal in timp ce altele pot bloca sau preveni fertilizarea în întregime. De asemenea, unele necesită monitorizare regulată în timp ce altele pot rezista chiar și ani de zile.

Noi ne vom asigura ca vei deține toate informațiile necesare in vederea alegerii conștiente si asumate a metodei potrivite.

Există diverși factori de care echipa noastră de ginecologi va ține cont în tot acest proces de îndrumare catre alegerea corectă. Astfel, un anume istoric medical poate contraindica metoda hormonală. Daca călătoriți des sau sunteți preocupată de școală sau muncă, se va recomanda o metodă ce nu presupune o administrare zilnică. De asemenea, dacă vă doriți o sarcină curând, se va apela la o metoda pe termen scurt. Dacă obținerea unei sarcini nu se află in planul dumneavsotra de viitor, o metodă permanentă poate fi luată in considerare. Sau poate o metodă contraceptivă de urgență este necesară. Indiferent de nevoile dumneavoastră, există cu siguranță o metodă eficientă de care veți putea dispune.sub atenta îndrumare a echipei noastre.

Ce metode contraceptive sunt disponibile pe piață?

  • contraceptive orale
  • contraceptive injectabile
  • dispozitive intrauterine
  • contraceptive transdermice sau intravaginale
  • metode tip barieră
  • soluții spermicide și microbiocide
  • abstinența sexuală în perioada ovulației
  • sterilizare permanentă – vasectomie, ligatura tubară

Beneficiază de profesionalismul medicilor noștri specialiști!

Solicită o programare la clinica ChicMed! Vei avea parte de implicare, profesionalism și echipamente de ultimă generație.
Avem grijă de sănătatea ta!